Lebiba

Dobrodošli na moj blog


01.02.2013.

Napokon i sapuni

Od prošlog petka sam napravila devet sapuna. Ali o njima kasnije. Prvo da pokažem šta sam pravila prije a nisam postala.


Ovaj sapun je sa čurokutovim uljem i sapun je bio odličan.Sjećam se da je bio dobar i da smo ga brzo potrošili.Ovaj sapun je bio za kosu. Brzo se pokvario.Ovaj sam pravila za kosu sa hidrulatom od narandže. Bio je super dok se nije pokvarioOvaj sapu je s kahvom. Bio je odličan do kraja. Uklanja neželjene mirise sa ruku kao npr. bijeli luk i uklanja celuliteOve sapuniće sam pravila maksuz za svoje cure. Bio je dobar i lijepo je izgledao, samo moja Sumejja nevoli miris limuna, pa ga nije koristilaBio je jako hranjiv. Natur, bez mirisa i dodatka boje.

Uh, uspjeh još jedan post napisati. Koje čudo.

01.02.2013.

Mislim jedno radim drugo

Možda mi je bolje da u buduće nepišem za unaprijed jer nikad ne bude kako ja želim... život se zna izkomplicirati.
Prva komplikacija je došla sa Lejlinim prvim zubićem. Dvije sedmice muke i iznemoglosti i na kraju mi beba dobije i krupicu.
Odmah kod doktora Google pogledam šta ima i tamo jedan prirodni recept za skidanje krupice i piše da se sode bikarbone pomješa sa vodom i sa tim isperu usta.
Mislim se, ma daj, pa to je isto kao i moj dezodorans. Pomisliće narod da nisam sva svoja, jer za mnogo toga koristim istu mješavinu. U trenutku sam se ustuknula pred tim receptom i nazovem prijateljicu koja je jako samostalna osoba. I ona mi potvrdi to isto jer krupicu mogu dobiti i odrasli ljudi što je ona i imala i pomoglo joj.

Ovaj put uradim ovako. 200 ml vode i 10 gr sode bikarbona pomješam u staklenki. Voda je bila iz česme. Kružnim pokretima onako stoječki otopim sodu za dvije minute i eto ga. Sa štapićem za uši sam joj mazala usnu šupljinu tri puta i sve spalo. Ostatak mješavine sam prelila u flašicu za deo.

Ono što je bilo bolje jeste da od sad svoj deo pravim bez grijanja i trošenja struje i da, na flašica je gotovo čista jer nema više naslaga 'kamenca' na prskalici.

To znači, da ću opet probati sa ružinim hidrulatom bez grijanja vode... da ja ipak provjerim dali može.

Sve najbolje.

<< 02/2013 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728